Stora Rickeby Gård
 
Stora Rickeby Gård

 

Jägarskolan

 

Teoripass

Vår Jägarutbildning på Stora Rickeby Gård har pågått sedan 1994. Närheten till Stockholm, Uppsala, Enköping och Arlanda har bidragt till att våra kursdeltagare har kunnat delta i arbets-/familjelivet under utbildningen.

Kursen finns både som intensivkurs och som månadskurs. Intensivkursen pågår i 4 dagar, 3 dagar utbildning och 1 dag för prov. Vi börjar kl. 8 och slutar kl. 17. Lunch serveras varje dag, övernattning kan ordnas om så önskas.

Månadskursen delas upp mellan teori & praktiskt skytte beroende på när på året det är. Skyttet övas de månader (april-september) skjutbanorna är öppna.

Klicka här för att se kursprogrammet!

Har du inte tid/möjlighet att delta på en helgkurs kan vi skräddasy en kurs som passar dig. Kontakta oss för kursupplägg och pris info@storarickebygard.se

 

Under helgkursen varvar vi teori med praktik. Skytte och säker vapenhantering lägger vi stor vikt på. Du får övningsskjuta alla 4 dagarna! Hagelskyttet, säker vapenhantering och avstånds-bedömning övar vi på vår egen skjutbana och löpande älg på skjutbana vid Länna Almunge. Teoretiskt prov avläggs på söndag eftermiddag, med möjlighet till omprov på måndagen vid behov. Praktiska proven genomförs på måndagen vid Länna skjutbana i Almunge. Kursen är förlagd på vår gård och vi tar tillfället i akt och åker ut i skogen där vi har genomgång av vad man som passkytt skall tänka på, vi tittar på verklig viltvård. Vår avsikt är att du ska få mer jaktkunskaper än vad bara böcker kan erbjuda.

 

Efter godkänt prov är du välkommen att deltaga i en instruktiv jakt på rådjur, hare och räv vid Stora Rickeby mot en rimlig kostnad. Du får även möjlighet att få med eventuellt fällt vilt hem.  

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

©2005 Stora Rickeby Gård. Alla rättigheter reserverade. Senast uppdaterad: fredag 2 december 2016.